2.000e klant voor Dress for Success

 

Dress for Success Eindhoven verwelkomde dinsdag 21 maart de 2.000e klant. De 26-jarige Michaela uit Eindhoven ontving niet alleen een kleding- en presentatieadvies, maar ook een set representatieve kleding waarmee ze op sollicitatiegesprek gaat. Daarnaast was er taart en ontving ze een mooie bos bloemen uit handen van coördinator Bertine Oudesluijs. “Ik ben er erg blij mee”, zei Michaela, “maar het is wel een beetje spannend.”

De Eindhovense wethouder Staf Depla wenste Michaela veel succes met haar sollicitatie bij een schoonmaakbedrijf en sprak waarderende woorden aan het adres van Dress for Success. De organisatie zet zich sinds 2009 in voor werkzoekenden met een uitkering of een minimum inkomen. Ruim 60% van de klanten slaagt er na deze hulp in een baan te bemachtigen.

“Wij vinden het belangrijk dat iedereen in Eindhoven de kans krijgt om mee te doen op de arbeidsmarkt. Dat je bij een sollicitatiegesprek beschikt over de juiste kleding die bij jou past, kan net het verschil maken”, aldus wethouder Depla. Hij wenste Michaela veel succes bij haar sollicitatie. Zij heeft er vertrouwen in dat het gaat lukken. Over enige tijd hoopt ze ook een baan te vinden in de kinderopvang, waarvoor ze eigenlijk is opgeleid.

Bekijk de vlog van wethouder Depla en het filmpje van Studio040.

 

Advies en workshops

De laatste jaren komen er zo’n 400 mensen per jaar in de winkel van Dress for Success aan de Marconilaan in Eindhoven. Onze organisatie krijgt de meeste kleding uit donaties van winkels en bedrijven. Daarnaast bereiken we nog veel meer mensen via workshops bij o.a. het Werkleerbedrijf Eindhoven en op het Vacaturecafé van MKB Eindhoven. De workshops gaan vooral over de wijze van presenteren en over het kiezen van kleding die past bij de baan en bij de persoon.