Kledingactie voor het goede doel bij Uniek Mode

 

Boxtel - Dameskledingwinkel Uniek Mode aan de Rozemarijnstraat houdt van 2 tot en met 5 november een speciale kledinginzamelingsactie voor het goede doel. Tijdens deze dagen krijg je bij inlevering van ieder gebruikt en representatief kledingstuk 20 procent korting op een nieuw kledingstuk. De zo ingezamelde kleding wordt gedoneerd aan Dress for Success Eindhoven. Dit is een maatschappelijke organisatie die werkzoekenden op weg helpt naar een baan door het geven van presentatie-advies en verstrekken van passende representatieve kleding als zij zelf de middelen daar niet voor hebben. En met succes; ruim 55 procent krijgt daadwerkelijk een baan na een bezoek aan de winkel.

"Wij als bedrijf vinden het ook belangrijk om iets voor de samenleving te doen", zegt Daniëlle van Nooij van Uniek Mode. "We verkopen mooie producten en kwalitatief goede kleding slijt nauwelijks. Vaak belandt de kleding na een poosje in de kast om er nooit meer uit te komen!" Het team van Uniek Mode besloot daar iets aan te doen en kwam uit bij Dress for Success.

 

Bertine Oudesluijs van Dress for Success was aangenaam verrast toen ze het telefoontje vanuit Boxtel ontving: "Het is bijzonder dat een mooi modebedrijf uit Boxtel zich wil verbinden aan ons. Je verwacht zulke acties eerder bij ondernemers uit Eindhoven zelf."

Dress for Success is een wereldwijde organisatie met tien vestigingen door het hele land. De vestiging in Eindhoven bestaat nu acht jaar en is uitgegroeid tot een professionele maatschappelijke organisatie waar jaarlijks bijna 400 werkzoekenden geholpen worden door ruim 20 vrijwilligers om een goede eerste indruk te kunnen maken bij een werkgever.

 

De kleding die aan hen verstrekt wordt is gedoneerd door bedrijven en particulieren. Soms nieuw, vaak net als nieuw. Alleen nette, representatieve, eigentijdse kleding die heel is komt in de winkel te hangen, zodat de werkzoekende de kleding als nieuw ervaart. Het is de bedoeling dat zij vol zelfvertrouwen bij een sollicitatiegesprek kunnen verschijnen in kleding die past bij het bedrijf, de functie en de werkzoekende zelf.

 

De actie bij Uniek Mode geldt zowel voor het filiaal in Boxtel als het filiaal in Reusel. Als je een kledingstuk inlevert, is het wel van belang dat dit schoon en niet kapot is, anders kan Dress for Success er niets mee doen. Bij het inleveren van ieder gebruikt en nog net kledingstuk krijg je 20 procent korting op een nieuw kledingstuk. De korting stapelt zich dus niet op!

 

Meer informatie over Dress for Success is te vinden op hun website. Ook Uniek Mode heeft een website, waarop onder andere hun kledingaanbod te vinden is.